Co2nnect.org - CO2 on the way to school

A CO2nnect CO2 kalkulátora úgy működik, hogy az iskoláig megtett távolságot egy megfelelő „szorzótényezővel” megszorozza.  Ez a szorzótényező megadja az egy utasra jutó kilométerenkénti CO2

kibocsátást adott közlekedési mód esetén.

Minden közlekedési módozat (séta, kerékpár, autó, vonat, stb.) saját szorzóval rendelkezik. Ezeket a tényezőket már előre beprogramozták a CO2nnect kalkulátorba, mely a számításokat automatikusan elvégzi.

Illik tudni, hogy a CO2nnect szorzói:

Alább látható az általunk választott szorzók listája, melyeket a CO2nnect használ

Az adatok kg CO2/km/utas mértékegységben értendők:

Megpróbáltuk összegyűjteni az iskolába utazáshoz szerte a világon leggyakrabban használt közlekedési eszközöket – de lehetséges, hogy kifelejtettünk néhányat!

A CO2nnect-ben használt legtöbb szorzó az Egyesült Királyság Környezeti Minisztériumától (Defra) származik. A forrás: „2008 Guidelines to Defra’s GHG Conversion Factors: Methodology Paper for Transport Emission Factors

Azokban az esetekben, ahol a fenti dokumentum nem tartalmazott adatokat az adott utazási módról, más forrásokat használtunk fel. A CO2nnect csapata szén-dioxid kibocsátás kalkulátorokkal foglalkozó szakértőkkel konzultált a megfelelő szorzók kiválasztásához. A szakértők véleménye szerint a szorzótényezők kellőképp megbízhatóak a céljaink eléréséhez.

Mennyire pontosak a szorzók, és a CO2nnect eredményei?

A CO2nnect szorzói megbízható forrásokból származnak, 2008-as adatokon alapulnak, és szakértők is megerősítették őket. Biztosak vagyunk abban, hogy az eredmények elég pontosak lesznek a CO2nnect oktatási feladatainak ellátásához.